Jongeren traject

Wat is Homerun Jongerentraject?

Het “Homerun Jongerentraject” is speciaal traject voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar die extra ondersteuning nodig hebben bij het zelfstandig leren wonen. We bieden tijdelijke huisvesting als ‘opstapje’ met kans op eigen huisvesting, in samenspraak met de woningcorporatie.
Heb jij hulpvragen op verschillende leefgebieden? Heb je binding met Oss of Bernheze? Kun je om wat voor reden dan ook, niet meer thuis wonen en is kamerbewoning voor jou niet passend? Misschien is het jongerenproject dan wat voor jou!

 

Hoe verloopt het traject?

Voor alle jongeren geldt dat er gewerkt wordt aan het vergroten van de zelfredzaamheid. De begeleiding wordt op elk individu afgestemd maar zal vanaf de start intensief zijn. Je krijgt de mogelijkheid om tijdens het traject, in een veilige setting,  jezelf te ontwikkelen. Het traject kent meerdere fases waarin je toewerkt naar het hebben van meer regie in jouw leefsituatie.

Een belangrijke factor gedurende het proces is jouw netwerk. Deze staat ook centraal en heeft een belangrijke rol in de ondersteuning. Daarom werk je samen met de begeleiding om dit netwerk te verstevigen, uit te breiden en te vergroten waar mogelijk.

We staan actief stil bij het behalen van je resultaten en zo vergroten we de eigenkracht. Je zal samenwonen met andere jongeren. Je hebt een eigen kamer en deelt de voorzieningen. Door samen met anderen op te trekken zal je ontwikkeling bevordert kunnen worden. Tijdens het traject zal samen met jou gekeken worden naar een passende woonplek na het traject.

Hoe meld ik me aan?

Denk je dat we jou met het jongerenproject kunnen helpen? We gaan graag met jou in gesprek. Dit doen we aan de hand van een intake waarin we jou beter willen leren kennen. Tijdens een intake bespreken we jouw hulpvragen, verwachtingen en je motivatie.

Soms hebben we na de intake nog wat achtergrondinformatie van jou nodig. Met toestemming van jou vragen we deze op. Als alle informatie compleet is, bekijken we of het jongerenproject passend is.

 

Interesse? Vul een contactformulier in op de website, dan bellen we je terug.

 

Heb je op dit moment al hulp? Bijvoorbeeld vanuit school of iemand uit je netwerk? Je bent welkom om tijdens de intake iemand mee te nemen die steunend voor jou is.

Vorige pagina