Opvang

Dag-, nacht- en crisisopvang.

Crisisopvang

Heb je heel veel problemen en heb je geen familie of vrienden die je daarmee kunnen helpen? Word je bijna je huis uitgezet, of leef je zelfs al op straat? En heb je hulp en opvang nodig? Dan kun je tijdelijk in de crisisopvang bij het Verdihuis terecht. Je mag maximaal drie maanden blijven. In deze periode helpen onze medewerkers je om je leven weer op orde te brengen. Hierdoor ontstaat er de rust om te kijken naar de toekomst. In de crisisopvang woon je met anderen in een groep. Je deelt een gezamenlijke huiskamer en eetkamer. Je hebt er wel je eigen slaapkamer. Om het verblijf voor zo prettig mogelijk te houden zijn er huisregels. Het is de bedoeling dat iedereen zich daaraan houdt. Je kunt in de crisisopvang terecht als 18 jaar of ouder bent. Bovendien moet je wel echt van plan zijn om je leven weer op orde te krijgen.

Nachtopvang

Heb je tijdelijk geen onderdak? Dan kun je voor een aantal nachten terecht in het passantenverblijf van het Verdihuis. Je krijgt daar een slaapplaats voor de nacht plus een warme maaltijd en een ontbijt. In de nachtopvang gelden leefregels waar iedereen zich aan moet houden. Je mag bijvoorbeeld niet onder invloed zijn van alcohol of drugs. Als je zeker wilt zijn dat je een plekje hebt, meld je dan vooraf bij ons aan (zie ‘contact’). Kijk hieronder voor het vorstbeleid.

Openingstijden nachtopvang

De nachtopvang van het Verdihuis is elke dag open van 17.00 uur tot 10.00 uur de volgende ochtend.

Kosten

Kostenloos


 

Vorstbeleid 

Fase 1:

Bij een nachttemperatuur van 0 graden Celsius of lager, of een gevoelstemperatuur van -5 graden Celsius of lager (zie hiervoor https://www.buienradar.nl/weer/oss/nl/2749234) gelden de volgende afspraken:

  • Passanten kunnen terecht vanaf 18.00 uur en krijgen een warme maaltijd en ontbijt.
  • De regels m.b.t. de veiligheid en omgangsvormen blijven van kracht inclusief de mogelijkheid van schorsing.
  • Aanmelden vóór 21.00u.

 

Fase 2:

Bij een voorspelling van 0 graden of minder overdag of een gevoelstemperatuur van -5 graden Celsius of lager (zie hiervoor https://www.buienradar.nl/weer/oss/nl/2749234) wordt ook buiten de reguliere tijden opvang verleend.

De volgende afspraken zijn dan van kracht:

  • Passanten kunnen de hele dag en nacht worden opgenomen, van 10.00 uur tot 16.30 uur zijn ze welkom op de pitstop en is het passantenverblijf is dan niet toegankelijk.
  • Er wordt naast ontbijt en avondeten ook een lunch verstrekt.
  • De regels m.b.t. de veiligheid en omgangsvormen blijven van kracht inclusief de mogelijkheid van schorsing.
  • Aanmelden vóór 21.00u.