Beschermd wonen

Wonen in een veilige omgeving.

Heb je psychische klachten en is zelfstandig wonen erg moeilijk voor je, dan kunnen wij je helpen in een veilige en beschermde woonomgeving. Daar hebben wij twee plekken voor:

  • 1. Het Sociaal Pension met 23 wooneenheden. In een wooneenheid heb je een eigen woon/slaapkamer, (in sommige gevallen een gedeelde douche) en toilet. Daarnaast kun je met de andere bewoners van het Sociaal Pension in de gezamenlijke woonkamer televisie kijken, eten, computeren, of gewoon gezellig kletsen.
  • 2. Een flat aan de Berghemseweg in Oss. In deze flat heb je een eigen appartement en kook je voor jezelf. Je kunt er dag en nacht begeleiding krijgen van de begeleiders van het Sociaal Pension.

Op beide plekken heb je een begeleider die samen met jou aan de slag gaat met jouw eigen leerdoelen. Je bepaalt zelf waar je aan wilt werken of welke punten je wilt verbeteren.

Voor beschermd wonen heb je een WMO-beschikking of een WLZ-indicatie voor Beschermd Wonen nodig. Wij zoeken dat wel voor je uit.

Klik hier om de locaties te bekijken

 

 

Als je je aanmeldt voor beschermd wonen, kunnen we niet zeggen dat je er meteen terecht kunt. Vaak is er een wachttijd voor onze voorzieningen.