Basisteam Oss Bernheze

Wij luisteren en kunnen helpen bij het zo zelfstandig mogelijk oplossen van de problemen.

Als hulp of ondersteuning wenselijk is, maken we een afspraak voor een persoonlijke intake.
We spreken af op een plek waar jij je prettig voelt. Het is onze kracht dat we je ondersteunen met een agogisch en een financieel begeleider.

 

Kleinschalige opvang

Kleinschalige opvang

Wat is kleinschalige opvang?
Kleinschalige opvang kan worden ingezet als vervolg op crisisopvang of wanneer je een vorm van begeleiding nodig hebt, maar je hebt (nog) geen woonplek. In de kleinschalige opvang werk je, ondersteund door je begeleider aan werk of dagbesteding, beheren van je huishouding en financiën en aan opbouwen van je netwerk.
   

Read more

Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding

Wat is ambulante begeleiding?

Heb je eigen woonruimte? Alleen, of met je gezin? Maar lukt het (even) niet zo goed om het allemaal draaiende te houden? Dan kunnen wij je daarbij helpen. Dit noemen we ambulante woonbegeleiding. Een woonbegeleider van SMO Verdihuis kijkt samen met jou naar verschillende leefgebieden waar verbetering te halen is. We beginnen met kijken wat je nu al wel goed lukt. Waar ben je zelf handig in, of wie van je vrienden en familie kunnen je misschien ergens mee helpen? Vervolgens helpen we je met wat je lastig vindt. Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om contact op te nemen met de gemeente of met je familie? Wij hebben de kennis en ervaring om je hierbij te helpen.

 

Read more

Jongeren traject

Jongeren traject

Wat is Homerun Jongerentraject?

Het “Homerun Jongerentraject” is speciaal traject voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar die extra ondersteuning nodig hebben bij het zelfstandig leren wonen. We bieden tijdelijke huisvesting als ‘opstapje’ met kans op eigen huisvesting, in samenspraak met de woningcorporatie.
Heb jij hulpvragen op verschillende leefgebieden? Heb je binding met Oss of Bernheze? Kun je om wat voor reden dan ook, niet meer thuis wonen en is kamerbewoning voor jou niet passend? Misschien is het jongerenproject dan wat voor jou!

 

Read more

Preventief wonen

Preventief wonen

Wat is preventief wonen?

Is er een grote kans dat je uit je huis wordt gezet? Bijvoorbeeld omdat je een huurachterstand hebt, of omdat je andere rekeningen niet hebt betaald. Of vinden bijvoorbeeld jouw buren dat je overlast veroorzaakt, of dat je niet goed voor jezelf zorgt. In opdracht van woningcorporatie Mooiland kunnen wij je bijstaan. We kijken samen met jou hoe we problemen kunnen oplossen, zodat jij in je huis kunt blijven wonen.

 

Read more

Beschermd wonen

Beschermd wonen

Wat is Beschermd wonen?

Beschermd wonen is een vorm van wonen met begeleiding voor mensen met psychische en psychosociale problemen. Het is een combinatie van zorg en wonen.

 

Read more